Glad Påsk i efterskott! Den senaste veckan har vi endast jobbat två skift och har däför haft tid att umgås med våra nyfunna vänner här. Vi jobbade tisdag (15/4) och onsdag (16/4). På torsdagen hängde vi med våra vänner Keri och Sara på en shoppingtur och sedan bakade de Pumpkin Pie som de bjöd oss på. De blev nämligen helt förfärade för några veckor sedan när vi sade att vi aldrig hade ätit Pumpkin Pie, men nu har vi alltså det och det var riktigt smarrigt! 
 
Våra fina vänner, Sara och Keri håller stolt upp sin utsökta paj! Riktiga stjärnbagare. 
 
Personalen här hade planerat ett påskfirande för tjejerna på hemmet. På grund av olika anledningar blev detta inställt. Vi fick i stället hitta på något själva under påskhelgen. På långfredagen gick vi ut och åt frukost ute och läste om påsken i Bibeln. Det har börjat bli riktigt varmt nu, ca 20 grader som mest, men det varierar. De flesta av våra dagar här på Kansas City Girl´s Home pluggar vi på förmiddagen och hittar på något på eftermiddagen om vi inte jobbar skift. Så även denna dag då lyssnade vi på det sista seminariet av 10 st, av Stefan Gustavsson. Så nu är vi klara med dem! Yey!
 
På kvällen blev vi upphämtade av Kandi och Loyd för att åka till Kandis mamma som bjudit in oss för att äta en riktig amerikansk påskmåltid.
 
 
Kandis mamma bor i ett stort amerikanskt hus i ett villaområde, inte så långt från centrat. Huset var fullt av släkt och vänner i alla åldrar, som vi fick hälsa på. För er som inte vet vad som ingår i en amerikansk påskmåltid så är det: kalkon eller skinka, mashed potatoes med massa smör i, biscuits and gravy (typ bröd med tillhörande sås, väldigt amerikanskt), sallad med dressing, sparris, corn on the cob med smör och till det dricker man sweet tea eller pink lemonade. 
 
 
Efter måltiden gick vi ut och lekte lite i trädgården och hängde vid den vackra lilla sjön som låg belägen framför huset. Härligt att äntligen få se lite vatten igen (även om öbon i gänget föredrar saltvatten) Vi hade en fantastisk kväll med prat, skratt och sällskapsspel med Kandis fina familj! 
 
 
På lördagenkvällen gjorde vi något som vi båda har drömt om sedan vi såg filmen Grease för första gången, vi gick på drive in-bio! Vi var ett gäng från personalen som träffades på en drive in-bio i närheten för att se filmen "Captain America 2". Vi ställde upp campingstolar på en stor grusplan och knappade in en bions radiokanal i bilen, så att vi fick ljud till filmen. Vi två satte oss uppe på flaket till Loyds truck och tyckte att alltihop bara var såå coolt! Brandon och Mandee köpte oss en corndog eftersom vi inte hade provat det och så käkade vi popcorn så klart. När filmen var slut var det bara att sitta kvar om man ville se en till film, så vi satt kvar och såg bilfilmen "Need for speed" också. 
 
 
På söndagen var det stor fest på påskgudstjänsten i kyrkan för att fira Jesu uppståndelse: Frihet, fest och frälsning! Det var en stor kör, dans, orkester, predikan samt vittnesbörd. Ren glädje och otrolig tacksamhet över vad Jesus gjorde för oss! Tänk att Gud älskade oss så otroligt mycket att han sände sin ende son för att dö, så att vi skulle få evigt liv. Jesus tog alla våra fel och brister på sig och dog i vårt ställe, för att han älskar oss så otroligt mycket. Det är den största kärleken. Jesus vann sedan över döden, han återuppstod. Han lever och det firar vi idag, vilken glädje!!
 
 
På kvällen fick vi hänga med vår kollega Sara och hennes man Tyler hem till Saras föräldrar och äta påskmat. Saras föräldrar var jättetrevliga och vi kände oss verkligen välkomna i deras hem. Vi åt god mat, pratade om allt möjligt och hade en väldigt bra påskdagskväll. Som ni kanske märkt så firar man påsk på söndagen i USA, vilket är mer logiskt eftersom det faktiskt var då som Jesus återuppstod. Över lag verkar dock påsken inte vara en lika stor högtid här i USA som i Sverige. Vi har mycket mer traditioner kring påsken i Sverige (som inte handlar om Jesu uppståndelse). I USA är det viktigaste att man går till kyrkan och sedan umgås med familjen. Barnen får leta påskägg och en del ger varandra "easterbaskets" med godis. 
 
Idag är det tisdagen den 22/4. I veckan som kommer ska vi gå på staffmeeting, plugga och hjälpa till med det som ordinarie personal behöver hjälp med. Vi har inget mer skift inskrivet på schemat men vi antar att vi kommer få hoppa in och arbeta för någon om det behövs. På fredag åker vi till kulturtävlingen Fine Arts i Wichita med tjejerna och helgen därpå drar vi söder ut mot Miami. Det är inte så mycket tid kvar nu och vi försöker använda så mycket av tiden som möjligt till att umgås med tjejerna på hemmet och alla personer som vi lärt känna här. Vi börjar inse mer och mer hur svårt det kommer vara att lämna den här platsen om lite drygt tre veckor. Vi vill inte åka hem och lämna alla, samtidigt som vi längtar efter er där hemma. Det dilemmat går inte att komma ifrån.Vi är oerhört tacksamma för att vi har blivit så omhändertagna här. Gud är så god. Vi kunde inte ha fått en bättre praktikplats!
 
 
Ha det gott hemma i Svea rike så hörs vi snart igen! Kram på er

Kommentera

Publiceras ej