Hallå där hemma!  
 
Hos er är det söndag och ni ligger och sover, men här är det lördagen den 12 april och det har varit närmare 25 grader ute idag! Klockan är 19.15 och vi sitter och pluggar lite med alla fönster öppna för att försöka få lite kyla. Några inviger grillen för i år och alla växter har fullkomligt exploderat ut i grönt, gult, rosa, vitt och lila. Vi njuter, men tycker lite synd om er i Sverige där våren inte kommit riktigt lika långt. 
 
Det har hänt en hel del sedan vårat senaste blogginlägg. Vi har pluggat, jobbat en hel del skift, gått på "staffmeeting", shoppat, tittat på filmen Frozen rätt många gånger (tjejerna älskar den!), käkat brunch och fått en ny rumskamrat. Vi kan tyvärr inte skriva om allting, så vi har valt ut några góbitar av allt vi varit med om:
 
Vid vårat senaste blogginlägg (28/3) skulle vi åka iväg för att gå och se filmen Noah, tillsammans med Kandi och Loyd. Detta var Klaras födelsedagspresent till Erica. Filmen var helt okej, kanske inte riktigt så bra som vi hade väntat oss. Den var lite väl brutal ibland och inte helt enligt den riktiga Bibelberättelsen, men vi är ändå glada att vi fick se den. Innan bion överaskades Erica med ett besök på restaurangen "The Cheesecakefactory". 
 
The Cheesecake factory
 
 
Vi åt huvudrätt och avslutade såklart måltiden med varsin smarrig cheesecake, mums! 
 
Vi har vid ett flertal gånger de senaste veckorna varit med på tjejernas "workout". Varje dag (förutom på helgen) har de en timmas "workout" som leds av matteläraren och f.d. amerikanske fotbollscoachen Mr Mick. Det är väldigt tufft och vi hänger med så gott det går. Vi är alltid helt slut efteråt! Mr Mick tyckte dock att vi hängde med helt okej. Det är imponerande att tjejerna gör detta varje dag och de måste verkligen vara starka när de avslutar programmet.
 
En kväll efter att vi ätit middag med tjejerna i huvudbyggnaden skulle de öva på sin "Human video". Det är ett drama med musik till som de ska framföra på kulturtävlingen Fine Arts om några veckor. Vi stannade kvar och tittade på. Det var väldigt kul att se hur tjejerna blev en annan person och levde sig in i en roll. Mrs Mandee som jobbar på centret ledde det hela och försökte få tjejerna att överdriva sina ansiktsuttryck mm. Det var väldigt kul att få se de öva och vi ser framemot Fine Arts, då tjejerna ska tävla. 
 
Den 1 april vaknade vi, tyvärr inte av något skojjigt aprilskämt, utan av att det spöregnade ute. Våra nya vänner här har berättat att de har ett ordspråk för april, som är årets regnmånad. Ordspråket lyder: "April showers bring Mayflowers". Som tur är har vi inte fått smaka på det allt för mycket hittills.
 
Fredagen den 4/4 hade vi en dag ledigt mitt i en intensiv och händelsefull arbetsvecka. Vi kände att vi behövde hitta på något. Pastor Brandon var därför snäll och skjutsade oss till "Independence mall" som ligger ca 15 min från centret. Vi var på jakt efter skor och hittade skobutiken "Shi by Journeys". De hade Vans, Toms, Converse, Keds och alla möjliga slags skor i massa fina mönster och färger. Vi var nog inne i den butiken i minst en timma innan vi hade bestämt oss för vilka skor vi skulle köpa. Vi det laget hade vi blivit kompisar med expediten som var i vår ålder och även hon arbetat en del som volontär :)
 
Vi låter antal inköpta skor vara osagt, men här får ni se våra nya Vans i alla fall!
 
På eftermiddagen kom pastor Brandon, Mrs Mandee och deras lilla dotter och hämtade oss för att bjuda oss på restaurang. 
 
 
 
De är så snälla, Brandon och Mandee! De båda har många års erfarenhet inom ungdomsarbete i diverse församlingar. Det de inte vet om ungdomsarbete i kyrkan, det är inte värt att veta. Vi har tagit mycket lärdom av det dem berättar och deras arbetet med tjejerna på centret.
 
Lystring alla hipsters där ute, detta kommer ni gilla! Morgonen därpå blev vi hämtade Mrs Kandi och Ms Rachel och åkte "down town" för att äta brunch på hipsterrestaurangen och brunch/innestället Succotash:
 
A funky fresh feeling!
 
Det var fullt av folk eftersom brunch är något som många amerikaner äter på just lördagförmiddagar. Man äter en stadig brunch på förmiddagen och sedan äter man ingenting förrän på kvällen.
 
Erica och Rachel
 
Vi tog varsin lyxig omelett med fetaost, bacon och grejjer (se bilden i mitten)
 
Erica festade till det med färskpressad apelsinjuice och Klara njöt av att få dricka tillräckligt starkt kaffe i form av en Cappuccino. Kl 14.00 var vi tillbaka på centret för att påbörja dagens skift. Det var god stämning bland tjejerna, det är det oftast på lördagarna. På lördagarna är det väldigt avslappnat, de får äta brunch, måla naglarna och äta "sweets" och se på film på kvällen. Tjejerna turas om att välja film och denna kväll blev det först "The Soulsurfer" (en riktigt bra kristen film som vi nu har sett ett antal gånger eftersom det är en av tjejernas favoriter) och sedan såg på på "Matilda" av Roald Dahl. 
 
Dagen därpå var det söndag, så vi gick till kyrkan och på kvällen under "devotions" var det lite annorlunda. Eftersom en av tjejerna snart var klar med programmet och skulle åka hem fick de andra tjejerna i tur och ordning räcka upp handen och dela något uppbyggande samt sitt bästa minne med tjejen som skulle sluta. Det var en fin stund med båda tårar och en hel del skratt. Trots att det är mycket bråk, tjafs och motgångar ibland så är tjejerna här verkligen som systrar och betyder såå mycket för varandra. Det är fint att se.  
 
På kvällen den 7/4 fick vi vara med om kanske den bästa upplevelsen hittills i USA, vi fick gå på baseballmatch för första gången i våra liv! Vi skulle se hemmalaget Kansas City Royals möta Tampa Bay Rays från Florida. Nästan hela personalen åkte iväg i en stor van från centret. När vi kom till parkeringen utanför stadion möttes vi av stora folksamlingar som stod och grillade (några ur bakluckan på bilen) i det fina vädret:
 
 
Vi hade köpt både baseballkeps och "RoyalsT-shirts" och inne på stadion tog vi massa bilder och  var helt i gasen och tyckte att allt var såå coolt! 
 
 
Innan matchen började laddade vi upp med riktigt baseballkrubb: hotdog, friterad kyckling med pommes, jordnötter, solrosfrön med BBQ-smak och Pepsi.
 
Baseballkäk
 
Matchen varade i ca 3 h. I början försökte vi hänga med i spelet och vår korridorgranne Tyler var snäll och förklarade reglerna för oss.
 
 
The view: Amazing!
 
Efter en stund satt vi och pratade mer än tittade på matchen. Det var inte så mycket drama under matchen, förutom att en av "våra" spelare fick en baseball i huvudet och blev tvungen att sy 8 stygn. Därför kostaterade vi efteråt att vi nog föredrar att titta på fotboll men att stämningen runt omkring var mycket bättre på en baseballmatch. Vi är väldigt glada och tacksamma att våra nya amerikanska vänner ville dra med oss på detta!
 
Här har vi hela gänget! Vi är så tacksamma för dessa fina vänner.
 
Torsdag den 10/4 kan vi kalla för stora köttbulledagen. Klockan 9.00 stod vi nämligen i storköket och började rullar ca 400 köttbullar. Vi ville bjuda tjejerna och personalen på en typiska svensk måltid och "swedish meatballs" var det svenskaste vi kunde komma på. Vi var lite nervösa att vi inte skulle hinna och om det skulle räcka, men klockan 12.00 (då det är lunchtid för tjejerna) stod det 400 köttbullar, potatismos och ketchup redo att slukas. Våra köttbullar (eller Ernst Kirchsteigers snarare, eftersom det var hans recept) blev succé! 
 
 
På kvällen åkte vi iväg till en BBQ-restaurangen "Jack Stack Barbecue" med ett gäng ur personalen och B som avslutade programmet dagen därpå. Jack Stack är ett av de bästa BBQ-ställen här i Kansas City och därmed också väldigt populärt. 
 
 
Kvällen spenderades på uteserveringen med dessa härliga brudar, vilken dröm.

 
Även om vi trivs VÄLDIGT bra här i Kansas, ska vi inte sticka under stolen med att vi saknar er där hemma! 
 
Puss och kram
/Erica & Klara

2 kommentarer

Magda Carlén

13 Apr 2014 13:27

Kul att läsa o följa er! :)
Var välsignade o njut av äventyret för mig oxå!

Svar: Tack så mycket Magda! :D Vad kul att du har hittat vår blogg!
livetikansas.blogg.se

Peter

13 Apr 2014 13:57

Hej på er
Gott att höra att ni har så varmt och skönt där borta i Kansas.
Som alltid lika intressant att ta del av det ni får var med om
Många Kramar Peter

Kommentera

Publiceras ej