Här kommer lite uppdateringar om vad som hänt måndag till onsdag, vår andra vecka här på Kansas City Girl´s Home.
 
I måndag förmiddags hade vi möte med vår handledare Caleb om vad våra uppgifter kommer vara här på området. Vi kommer få gå med personal på en del skift och finnas där som en hjälpande hand. Vi kommer inte ha något helt eget skift förutom något "overnight-shift" ibland, dvs vi har skift över natten men då sover alla tjejer så det brukar vara lugnt. Han berättade lite om deras arbete och vad han förväntar sig av oss. Han skulle se till att vi även skulle få tid till våra skolarbeten, han har koll han Caleb! Efter samtalet fick vi vara med när de tog emot en ny tjej till centret. Vi fick bl.a. hjälpa till att inventera hennes kläder och räkna antal plagg osv. 
 
Sedan fick vi hänga med pastor Brandon och två av tjejerna till Walmart och handla mat.
Vi åkte även förbi ett ställe som heter Sam´s. Det är en grossistfirma där allt säljs i "bulk" och man går och plockar gigantiska förpackningar av saker på egen hand. Tänk dig ett ställe som ser ut som IKEAs lageravdelning med fullt med gigantiska förpackningar popcorn, äpplen, inlagda gurkor, läsk mm. Det besannade våra fördomar om att allt i USA är stort. Men som sagt väldigt smidigt när man ska köpa mat till ca 40 tjejer. 
 
Dagens projekt: transportera maten ut ur affären samt få in allt i bilen
 
Notera" Is-automaten" i bakgrunden av bilden. Här i USA har man nämligen is i ALLT man dricker, därför kan man även köpa säckar med isbitar i affärerna. Det gäller bara att köra hem snabbt, så att man inte kommer hem med en säck vatten istället..!
 
På eftermiddagen åkte vi med Mrs Niki till en telefonbutik och fixade ett amerikanskt simkort, så nu är vi officiellt tillfälliga amerikaner! Vi hängde med Niki in på en sportbutik också och blev glatt överraskade när vi såg de låga priserna på alla sportmärken så som Nike, Champion, Adidas mm. Stadium och Intersport, släng er i väggen! Erica shoppade därför glatt nya shorts: korallfärgade med ljusblå detaljer - superfräscha!
 
Något vi har lagt märke till med amerikaner är att de älskar drive-in. Det är inte bara på McDonalds och andra snabbmatskedjor utan vi åkte t.ex. med Niki i en drive-in bank, coolt! Skulle det funka i Sverige tro? Vår favorit drive-in hittills är ett ställe som heter "Sonic", de hade världens godaste slush (inte sådan sliskig slush som finns i Sverige), utan med färsk frukt! Vår favorit är jordgubb och lime, mums! 
 
Tisdag förmiddag gjorde vi lite skoluppgifter. Vi lyssnade bl.a. på en föreläsning av Stefan Gustavsson. Kl 13.00 var det sedan dags för vårat första "staff meeting". Det var minst sagt ett informativt möte. Vi fick träffa alla i personalen och veta lite mer om vad tjejerna själva kämpar med osv. Personalen har oerhörd koll och så mycket kärlek till dessa tjejer!
 
Kl 15.00 fick vi sedan följa med på vårat första hela skift. När vi började hade tjejerna "workout". Detta har de varje dag och låg verkligen inte på latsidan. Vi blev lite sugna på att hänga på, frågan är bara om vi skulle orka hänga med i tjejernas tempo? Hehe.
 
Sedan fick vi hjälpa två tjejer med att laga "Chipotle Quadillas", en av de godare maträtterna menade de. 
 
Tortillabröd med ost, kött och lite salsa och rangedressing på det = succé!
 
På kvällen kom även pastor Brandon med en överraskning till oss, nämligen röda partymuggar! 
Bucket List, nr 15: Dricka ur amerikanska partymuggar - check!
 
 
Han hade även skrivit våra namn på dem, så att vi kunde ha våra egna!
 
Vi hade tidigare i veckan berättat för honom om vår Bucket List. Han studerade listan och sa att han nog kunde hjälpa oss att lösa en hel del. Bland annat ska vi förhoppningsvis gå och se en Baseballmatch i vår när säsongen drar igång. Yeey!
 
Idag (ons 26/2) har vi haft ledig förmiddag. Detta innebar att Erica sov ut och Klara (som är något mer morgonpigg) gick upp och gjorde iordning frukosten: gröt, äpple och kanel, vilket har blivit vår favorit! Efter frullen tog Erica en löprunda och sedan väntade styrketräning i lägenheten med Klara i täten! 
 
I skrivnadets stund har vi både duschat och ska strax käka lunch, innan vi ska gå på vårt shift mellan 14.00-22.00. Önska oss lycka till och fortsätt gärna be för vårat arbete och tjejerna här på hemmet.
 
Många kramar
/Erica & Klara