Allt är stort. Bilarna är större. Läskflaskorna är större. Vägarna likaså, men vi är ju också i USA. Det var en speciell känsla när vi tog de första stegen på amerikansk mark, på flygplatsen i Chicago. Ingen av oss har varit i USA tidigare. Flygresan från Göteborg och hela vägen till Kansas City gick som på räls. Vi sov, åt, läste böcker, såg på Mamma Mia och pratade med medresenärer.
Två taggade tjejer för att äntligen anlända till Kansas City
 
Väl framme i Kansas City blev vi hämtade av pastor Brandon från Kansas City Girl´s Home samt tre stycken av tjejerna. Vi möttes av tre bubblande, trevliga och pratglada tjejer som sett framemot att träffa oss! De frågade allt om oss och om Sverige, vi svarade så gott vi kunde! Låt oss tillägga att vi vid denna tidpunkt hade varit på resande fot i ca 20 timmar. Gäsp! Bilresan till centret tog ca 1 timma, eftersom det var regnoväder och trafikstockning.
 
När vi kom fram till centret möttes vi av pastor Caleb, vår handledare. Vi fick ett varmt välkomnande av honom och hans fru Mrs Niki och deras tre små tjejer, 5 & 3 år och 3 veckor gamla. Vi blev genast bjudna på kvällsmat hemma hos dem. Vi fick då lära känna både Caleb och Niki samt deras flickor lite bättre. Vi kände oss snabbt som en del i familjen Dixon! Kvällen innehöll allt från balettuppvisingar och diskussioner om vem som var vår favorit disney prinsessa, till att prata om våra kommande uppgifter här på centrat. Efter dessa 24 timmar i vaket tillstånd, med extremt mycket intryck, gick vi sedan upp i vår fina lägenhet, tog på oss pyjamasen och somnade bums!
 
Här är lite glimtar från vårt crib:
 
Amerikanskt kök, dubbelsängen vi sover i samt vårt lilla badrum. 
 
Idag, den 20 februari, sov vi länge. Sedan gick vi upp och åt frukost av den mat som personalen på centret omtänksamt fyllt vårt kylskåp med. Vi packade upp, duschade och gick sedan iväg för att få en rundvandring på området av pastor Caleb. Vi fick se alla skrymslen och vrår, allt ifrån förrådsrum, till kontor, matsal och tjejernas sovrum. Vi fick koder, info om säkerhet och annat praktiskt. Tanken är att vi denna vecka bara kommer få ta det lugnt, lära känna tjejerna på hemmet och vänja oss vid miljön. På måndag kommer vi sedan komma överens om vad vi ska hjälpa till med.
 
Eftermiddagen spenderade vi tillsammas med Mrs Niki. Vi fick följa med henne till Walmarts och handla. Det var verkligen en toppen eftermiddag! Niki är sååå härlig och det var även kul att få se lite av Kansas City, in daylight. Vädret är precis som hemma, men "bipolar", som Kansasborna själva beskriver det. Alltså att vädret skiftar snabbt. I förmiddags snöade det och nu på eftermiddagen sken solen. Vi får försöka vänja oss vid det också. På kvällen åt vi middag med tjejerna i matsalen. Pizza! Det var väldigt roligt att få sitta ner länge och bara prata med dem, de är så snälla och omtänksamma och oerhört intresserade av oss och av Sverige. Vi har nog aldrig kännt oss så intressanta och eftertraktade som då. 
 
I skrivandets stund sitter vi vid köksbordet och dricker te. Klockan är knappt 21, men med tanke på alla intryck, nya människor och inte minst att språket tar upp den mesta av vår energi och hjärnkapacitet, ska vi strax lägga oss.
 
Kram och godnatt. Vi hörs snart! 

Kommentera

Publiceras ej