Lugn lördag. Sovmorgon och egen frulle i lägenheten. Sedan hakade vi på tjejernas gemensamma promenad runt området (Alltså samma promenadrunda som vi gått ca 10 gånger nu, på dessa fyra dagar). Men det var riktigt kul att även få gå den tillsammans med tjejerna! Efter detta var det dags för fritid utomhus. Vi hängde med några av tjejerna och fick riktigt goa samtal. Det är så härligt att lyssna på dem och ta del av deras tankar och drömmar.
 
Några tjejer introducerade oss även till en skatt som stod placerad utanför vår lägenhet: nämligen ett pekannötsträd! De visa oss hur man skulle plocka och skala nötterna, för att sedan äta dem. Fantastiskt och exotiskt på något sätt!
 
Vår lägenhet och pekannötsträd placerat utanför
 
Genom samtal kring pekannötter, kom vi sedan in på "pecan nut pie" och andra amerikanska desserter. Tjejerna konstaterade snabbt att vi missat många efterrätter i våra liv och hoppades därför att de skulle kunna göra en "red velvet cake" till min (Ericas) födelsedag! Yeey.
 
Dagen till ära var det också en av tjejerna som fyllde år, så därför sjöng vi såklart för henne och åt cupcakes efter middagen.
 
Födelsedagscupcakes
 
Senare på kvällen var det dags för film. Valet blev "Soul surfer" och sedan "En prinsessas dagbok 2". Tjejerna berättade att de hade sett dessa minst tusen gånger vardera! Den första filmen är baserad på en sann historia och utspelar sig på Hawaii, vilket fick mig att tänka på våra vänner som gör sin praktik där just nu. Läs om deras äventyr HÄR.
 
Idag, söndag, var det dags för vårt första besök i en amerikansk kyrka. Vi mötte upp tjejerna kl.10 för att sedan åka tillsammans med dem till deras kyrka "Evangel" i Kansas City. Fordonet som skulle ta oss till gudstjänsten var till vår stora förtjusning en äkta, gul, amerikansk SKOLBUSS! Så ballt. Vi var väldigt exalterade över detta. För tjejerna var det vardagsmat, men var ändå fascinerade över vår fascination.
 
The school bus
 
Kyrkan var stor och gudstjänsten väldigt bra. Hit lär det bli fler besök! Tyvärr fick vi inga bra bilder från kyrkan, men det kanske dyker upp senare. Ni som är nyfikna kan kika in på deras hemsida.
 
Imorgon ska vi träffa Pastor Caleb igen och förhoppningsvis få någon form av schema. Ska bli spännande!
See ya

1 kommentarer

Sven

26 Feb 2014 17:45

Hej Erica och Klara! Vilken fin blogg ni har! Lite nyfiken vad som hänt senaste dagarna? Har ni fått ert schema o börjat komma igång med arbetet?
Vi har precis firat onsdagkvällen med semlor, kanske nåt ni får introducera i Kansas? Ha det så gott. Kram Sven

Kommentera

Publiceras ej