Vänner!
Här kommer en liten uppdatering om vad som händer i vårt liv. Dagarna fortsätter att rulla på. Vi har nu provat på alla tre olika varianter av jobbpass (kl:8-14, kl:14-22, kl:22-08)

I torsdags (förra veckan) jobbade vi kl.14-22. Vi fick under dagen hänga en del i köket och laga mat. Att finnas med och hjälpa till i köket har verkligen blivit en hitt. Där får vi möjlighet att samtala lite extra med några av tjejerna. Vi gillar samtalen som blir i köket! Det är så härligt att snacka samtidigt som man gör någonting tillsammans. Samtalen faller sig så naturligt och det blir mer lättpratat.

När vi sedan kom tillbaka till lägenheten, strax efter 22, gick vi till skillnad från tidigare kvällar INTE och lade oss. Dagen därpå var det nämligen dags att jobba vårt första nattskift (kl.23-08). Vår plan var att i förebyggande syfte stanna uppe lite extra länge och förhoppningsvis skjuta dygnsrytmen lite redan nu (Om detta var en bra teori kan diskuteras). Hur som helst stannade vi i alla fall uppe till kl.04.00. Dessa timmar spenderades av att leta hotell i Miami till vår semestervecka i maj.

 Som en dröm 
 

Fredag morgon sov vi därför ut. Vi åt frukost tillsammans och slappade länge i pyjamasen. Dock behövde vi ändå ta oss i kragen, eftersom vi skulle hänga med Niki och handla senare på eftermiddagen. Så efter både träning och dusch åkte vi iväg till Walmart och handlade. Vi var minst sagt inte de enda som slagits av denna tanke. Tjenare, vad mycket folk det var överallt! Dels var det fredagsrusning, plus att amerikanerna hade fått sina löner. Dessutom var en stor storm på väg in över Kansas i helgen. Därför var folk i extra stort behov av att bunkra upp med käk, för att slippa gå ut. 

Efter att ha armbågats med alla konsumenter, bestämde vi oss för att stanna till på ”Chipotle” och köpa med oss lite mat hem. Det är ett mexikanstinpirerat tacoställe. Supergott!

Kan varmt rekommenderas – stanna till om ni har vägarna förbi.
 

Väl hemma, med både kylskåpet och magarna välfyllda – bestämde vi oss för att ta en sista nap (de resterande tre timmarna innan nattskiftet skulle börja) Detta var ett mindre bra beslut. När man äntligen slumrat till på riktigt, ringde alarmet. Det var bara att ta sig i kragen, för att sedan knalla bort till huvudbyggnaden och påbörja nattskiftet.

Nattskiftet gick bra. Inga konstigheter. Uppgifterna under detta skift är egentligen bara att kolla så att tjejerna sover och däremellan tvättar man lite gemensamma saker så som handdukar osv. Vi hann även med en hel del skolarbeten. Det svåraste var väl egentligen att hålla sig vaken!

Lördagen handlade mycket om att försöka återsälla kroppen både fysiskt och psykiskt. Till att börja med så sov vi båda ut väldigt länge (med betoning på länge). Dock gick denna återställning genast mycket lättare så fort vi fick syn på pannkakorna som tjejerna så snäll lagt undan på ett fat till oss. Vi hade nämligen pga vår sovmorgon missat lördagsbrunchen.

"Interns" (praktikanterna) - de är vi det! 
 

Medan vi sovit hade stormen eskalerat samtidigt som det hade börjat snö rejält. Vi stannade därför inomhus resten av lördagskvällen. Vi tog på oss pyjamasen och festade på pannkakorna som tjejerna hade gjort. Vi experimenterade med olika pålägg.

 
Vi upptäckte att Peanut butter och banan var en hitt! Även klassikern keso och apelsin fungerade lika bra här i Amerika. 
 
 
Vår söndag började kl.07.00 när alarmet ringde. Under natten hade det nu snöat ännu mer. Suck. Jag antar att det är såhär att vara Kansasbo och leva i ett bipolärt klimat. 

Dels med anledning av stormen, snön och plus all halka som detta medför, rekommenderades allmänheten att stanna inomhus. Därför var även gudstjänsten inställd, pga säkerhet. Trots detta åkte pastorn samt lovsångsteamet till kyrkan och filmade det ”tänkta” mötet. Vi ställde upp stolarna i rader och kopplade upp gudstjänsten på TV:n i matsalen. På så sätt kunde vi ta del av predikan och lovsjunga i pyjamas, plus att ingen blev skadad i trafiken. Vilken grej!

Gudstjänst i pyjamas är något alla borde testa
 

I måndags jobbade vi också morgonskiftet. När vi sedan slutade kl.14 hade solen äntligen kikat fram. Det kändes som riktig vår igen! Dock medförde detta såklart otroliga mängder vatten eftersom all snö smälter. Alltså, detta bipolära klimat... Vi passade på att ta en långpromenad och hann även med lite skolarbete under eftermiddagen.

Igår, tisdag hade vi inget inplanerat skift på schemat. Dock var vi ändå med på vårt andra "staff meating", som vi har varje tisdag. Det är fortfarande otroligt mycket att ta in och lära sig, men vi kommer in i det mer och mer för varje dag. Det är kul! Under förmiddagen var vi också med de andra i personalen och bad för arbetet och tjejerna. Bönen är en viktig del, för utan Jesus hade detta arbete aldrig varit möjligt. Var gärna med oss i bön!

Det var också fettisdagen, så därför letade vi efter något "semel-liknande substitut". Dessvärre hittade vi varken grädde eller någon slät bulle... Det fick därför bli lite glass istället! 

 Glimt från en av favorithyllorna på Walmart

Senare på kvällen blev vi också spontant medbjudna på födelsedagskalas en trappa ner. Niki fyllde nämligen år! Detta firade vi med paket, ballonger och tårta! Hela deras stora familj: föräldrar, syskon med respektive och barnen var där. Det är så roligt att vi även numera är inkluderade i denna fina gemenskap. Det är skönt att ha en extra familj här, när man saknar sin egen. Vi har gjort en "Sverige-vägg" i lägenheten med bilder på er där hemma, som vi kan titta på varje dag! 
 
I morgon ska vi få hänga med två tjejer från personalen och shoppa. Vi vet ännu inte riktigt vart vi ska men ser verkligen fram emot det, eftersom vi inte har sett så mycket av Kansas City ännu. Ska bli spännande och mycket roligt! 
 
Ta hand om er! Kramar

2 kommentarer

Sven

06 Mar 2014 10:20

Hej Erica och Klara! Alltid lika roligt att läsa er blogg! Känns skönt för oss här hemma att ni blivit så väl omhändertagna och verkar trivas. Hoppas att ni snart får njuta av riktig vårvärme.
Ha det så gott, hälsn.Sven(=Klaras pappa. )

Svar: Hej fina pappa! Vårvärmen får vi nog vänta på men idag är i alla fall vårsolen framme, skönt! Ha det gött och hälsa de andra. Kram Klara
livetikansas.blogg.se

Mormor lisbeth

06 Mar 2014 18:24

Hej,Erica, det är så roligt att läsa alla dina brev hoppas ni mår bra och jag vet att ni är till hjälp och nytta för tjejerna. Jag mår bra. Här är vår i luften. Många hälsningar och kramar till er båda mormor

Svar: Hej mormor! Vad glad jag blir att du läser och gillar det vi skriver. Jag mår väldigt bra och trivs som sagt. Härligt att höra att du också mår bra! Många kramar från Erica.
livetikansas.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej