Hej hopp!
Det var ett tag sedan vi skrev ett inlägg, vilket har sina naturliga förklaringar. Vi har helt enkelt haft fullt upp. Förra veckan (v.12) på tisdagen var vi och shoppade på en gigantisk mall som heter "Independence mall".
 
Mycket fint går att hitta: allt från Kitchen Aid till snygga kepsar
 
Vi gick och strosade runt där i flera timmar. Senare kom Mrs Kandi och mötte upp oss, för att sedan ta med oss till en typisk amerikansk restaurang som heter "Chili´s". Efter det åkte vi med henne till en helt fantastisk butik som heter "Charming Charlie´s", vilket verkligen är alla tjejers dröm. Den är full av smycken och accessoare, allt uppdelat efter färgnyans: lila, grön, röd, turkos, rosa, blå, gul, orange, korall, guld, svart, silver, vit osv. Det var bara att gå till avdelningen med din favoritfärg, eller göra som vi gjorde - besöka alla avdelningar!
 
På onsdagkvällen (19/3) kl 23.00 började vi vårat första nattskift. Vi hade tagit det lugnt på dagen och sovit lite extra för att orka. Natten flöt på utan problem. En gång i timmen gick vi en runda på tjejernas rum, lös med en ficklampa och kollade att alla låg kvar i sina sängar. Resten av tiden pluggade vi, drack te, käkade choklad och macka samt surfade på internet. Vips, så var klockan 08.00 och vi vandrade hem till vår lägenhet och lade oss för att sova. Så förflöt torsdagen, fredagen och lördagen också. Vi jobbade 4 nätter i rad. När vi kom hem gick vi och lade oss och sov till ca 16.00 på eftermiddagen. Resten av tiden gick vi promenader, lagade mat eller pluggade. Kanske inte en helkul vecka, men en bra erfarenhet. Dessutom så kunde den ordinarie nattpersonalen åka iväg på lite "vacation" tack vare att vi jobbade nattskiften, så det var ju bra!  
 
Så här kan det se ut på ett snattskift kl.04.30 
(Ps. Klara gillar att sitta på golvet, annars turades vi om att sitta i den sköna fotöljen)
 
På måndagen vad det dags för "deep cleaning" på hela centrat, eftersom det skulle komma besökare från TC-ledningen för denna regionen på onsdagen. Vårt städområde blev huset där vi bor. Vi städade tvättstugan, dammsög korridorerna, putsade fönster osv. 
 
Under städningen hittade vi även en del roliga grejer, bland annat de här hattarna.
 
På eftermiddagen hoppade vi in på ett skift, för att hålla koll på tjejerna några timmar, eftersom ordinarie personal var tvungna att ta itu med några problem som uppstått. Det blir ofta så att vi får ett sms och så sticker vi över och är med tjejerna någon timme, om ordinarie personal måste ringa ett samtal eller liknande. På kvällen åkte vi och handlade på Walmart med pastor Brandon för att sedan kunna baka rulltårta till Ericas födelsedag. Resten av kvällen stod vi och bakade 5 rulltårtor som vi skulle bjuda tjejerna på, dagen därpå. 
 
Bakning av svensk "jelly roll" inför födelsedagen.
 
Tisdagen den 25/3 var inte vilken dag som helst, utan Ericas födelsedag! Hon fyllde TJUGO år och gick från att vara tonåring till ung vuxen över en natt!!
Morgonen började med levande ljus samt skönsång av duktiga Klara. Ericas familj (mor, far och syster) hade även så ambitiöst spelat in en video när det kom in med våfflor och sjöng för full hals, trots att Ericas säng hemma på Öckerö var tom. Allt detta visades via en dator i sängen. Det blev många skratt och tårar denna morgon!
Senare väntade en fantastisk frukost som Klara hade gjort iordning: Fruksallad, banan-pannkakor, bacon, ägg, toast, te, keso, yoghurt osv. Vilken lyx!
 
Nyvaken och lycklig 20-åring kl.07.10
 
Klara var dock inte den enda som ville gratulera födelsedagsbarnet. Under frukosten blev Erica hyllad från Öckerö, Hönö, Tjörn, Göteborg, Vargön och Hawaii, via videofilmer som skickats in av olika personer. Det var succé! Erica var i chock resten av dagen!
 
Kl 8.00 började vi jobba ett skift, eftersom vi hade lovat att ställa upp för en kollega som behövde vara ledig. Så vi pallrade oss iväg och möttes av ett gäng frukostätande tjejer som genast började överösa Erica med "Happy birthday" och "How old are you now?". Det var fint! Vårat skift slutade klockan 13.00 och då gick vi direkt på "staff meeting". Det var ett ganska tungt möte denna gången. Några av tjejerna hade gjort en del saker som gjorde att de var tillbaka på "ruta ett" igen. Det märktes att många i personalen var lite nere, de sliter så hårt och det måste kännas tungt när det inte ger resultat. Men Gud är god och vi fortsätter att be för tjejerna!
 
Senare, efter tjejernas middag, gick vi bort till huvudbyggnaden igen och började förbereda rulltårtorna. Vi skar upp dem och lade dem på tallrikar. Sedan lade vi en klick "cool whip" (typ som söt vispgrädde) och jordgubbar på varje kakbit och strödde över lite hjärtströssel.
 
 
 
Tjejerna sjöng "Happy birthday" för Erica och sedan fick de hugga in på tårtan. Den var succé! Vi tyckte att den blev lite för söt eftersom även grädden var söt, men för dessa tjejer finns det inget som är för sött :)
 
Senare på kvällen drog alla kvinnor i personalen iväg till ett amerikanskt diner, Winstead´s, för att fira Erica. Hon fick en även en present från Mrs Niki och Mrs Kristi: fina skisspapper och olika pennor! Nu kan hon äntligen få utlopp för sin kreativitet även här! På Winstead´s valde vi att äta vad man borde välja att äta på en amerikansk diner, nämligen hamburgare och milkshake. Nu kan vi checka av även detta från vår bucketlist!
 
Här är har ni våra vackra kollegor - vilket drömgäng!
 
Idag (28/3), upptäcktes ytterliggare en överrasking. När vi kom till kontoret imorse stod där ett paket addresserat till Erica:
Riktig vardagslycka!
 
Både tjejerna och personalen var mycket intresserade av innehållet, vilket de självklart ska få ta del av vid ett senare tillfälle!
 
TUSEN TACK till familjen Sennerstam på Öckerö, som skickat detta paket! Tänk att det kommit ända från Sverige. Galet att det fungerar. Ni är grymma, saknar er! 
 
Nu är kl.16.30, vi ska strax bli upplockade av vår vän Kandi och hennes man. Vi ska ut och käka på restaurang och sedan gå på bio! (En del i Klaras födelsedagspresent till Erica) 
 
Många kramar från Klara & Erica
Ta hand om er, vi hörs!