Lördagsmorgonen började tidigt. Klockan 8.00 skulle vi vara på plats och påbörja vårt morgonskift. För varje dag som går får vi lite bättre kläm på hur arbetet går till här på Kansas City Girl´s Home och vi blir mer och mer delaktiga. Vi fick börja med att väcka tjejerna. Varje lördag förmiddag kl 10.00 har de en stor brunch som de har pratat mycket om. Idag fick även vi tillfälle att ta del av denna omtalade brunch. Scrambled eggs, skinka, french toast med lönnsirap, bagels och mjölk stod på menyn, mums! Nu kan vi checka av en sak från vår bucket list: amerikansk frukost - check!
 
Resten av dagen flöt på i ett lugnt tempo. Först inslag av en uppbyggande övning:
Lögner som man tidigare trott på skrevs ner, för att sedan rivas sönder och kastas i papperskorgen! Därefter skrev man istället ner sanningar, som delades inför de andra. Detta gjordes medan man stod på en stol, och då bokstavligen på: Jesus, Sanningen, Livet, Ordet och Klippan (se bild).
 
 
Rom 4:8 "Och så, mina bröder: det som är sant, det som är upphöjt, rätt och rent, det som är värt att älska och akta, allt som kallas dygd och allt som förtjänar beröm, ta fasta på detta."
 
Joh 8:32 "Ni ska lära känna sanningen, och sanningen ska göra er fria."
 
Senare var det också dags för nagellacksmålning. Det var rena manikyrsalongen. Vi båda blev rejält ompysslade och fick våra naglar målade av några av tjejerna. Tjusigt värre!
 
Kl 14.00 slutade vårt skift, så vi skyndade hem till lägenheten och hämtade våra grejer. Nu skulle vi på utflykt! Vår fina arbetskamrat Kandi och hennes man tog med oss till ett av deras bästa sushiställen (de älskar verkligen sushi), mums. Klara har ätit det förut, men för Erica var det sushidebut!
 
 
Öbo som hon är hade hon inga problem att äta vare sig fisk eller sjögräs, så hon såg riktigt nöjd ut efter måltiden.
 
 
Sedan körde vi vidare, på en liten privat sightseeingtur i Downtown samt i centrala Kansas City, eftersom vi inte hade varit där än.
 
 
 
 
 
Målet med bilturen var dock en gigantisk mässhall inne i city där vi skulle gå på "the Auto show". Där mötte vi upp resten av Kandis familj. De hade tydligen som tradition att besöka denna carshow varje år. För er som inte vet vad detta är så är det en stor mässhall, fullproppad med de senaste modellerna av amerikanernas favoritbilmärken. Även en hel del "veteranbilar" fanns på plats. På mässan var det fullt med folk. Kandi och hennes man förklarade för oss att amerikaner älskar bilar (Ahaa! tell me about it!). Vi strosade runt i hallen och provsatt varenda sportbil vi kunde hitta, fotade mycket, drack Pepsi Diet och bara njöt! 
 
 
 
 
 
 
 
På kvällen chillade vi, kollade på melodifestivalen, käkade fruktsallad och försökte ladda inför ännu en ny arbetsdag här på Kansas City Girl´s Home. 
 
Be safe! Eller "peace out" (en av tjejernas vanliga hälsningsfraser)
 

2 kommentarer

Sven

11 Mar 2014 07:37

Hej på er! Vad mycket kul ni får vara med om! Även roligt att höra och se att ni fått nya vänner. Ni kommer bli hejare på engelska!
Här hemma börjar vi ana våren, +12 igår och sista snödrivan på gatan smälte. Ha det så gott,Sven

Viktoria

16 Mar 2014 20:06

Gud så roligt och härligt ni verkar ha det! jättekul att få läsa:) blev liiiite avundsjuk på bilmässan, såg helt sjukt ut!

Massa kärlek och kramar!

Svar: Hej Vickis! Ja, vi har det väldigt bra som sagt! Det var GALET, så sjukt najs! Amerikanarnas kärlek till bilar blev bekräftad, haha. Saknar dig! Vi hörs, kram från Erica.
livetikansas.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej